Geplaatst op Geef een reactie

Breaking technisch nieuws.

Het selecteren en toevoegen van foto’s op zereena.nl is een proces dat veel tijd kost. Daarnaast moeten er pagina’s worden aangemaakt, artikelen worden gecreëerd en ik heb volgens Eric hiermee nog niet de helft van de zaken die er achter de schermen gedaan worden benoemd. Kortom een hele klus.

Gelukkig lijkt hier verandering in te komen, recent vonden we een plug-in waarbij we een deel van genoemde werkzaamheden door de fotograaf zelf kunnen laten doen. Dit heeft verschillende voordelen:

  • Dit opent ook de mogelijkheid om tussentijds de galerij aan te passen en andere foto’s te uploaden. 
  • Deze digitale galerij krijgt dan een andere dimensie, een continu wisselend aanbod verhoogd de attractiviteit.

Verschillende vragen zijn nog onbeantwoord. De kwaliteitscontrole door Arnold vervalt hiermee, het beheer over de kwaliteit van de foto’s moet dus anders ingericht worden.

Nu bepalen we in overleg de prijs, een optie is dat de fotograaf zelf zijn prijs kan bepalen, is dit een mogelijkheid die we aan willen bieden?

Controle over de technische kwaliteit van de foto, heeft de foto de minimumaantal pixels en kan er vervolgens een goede print van worden gemaakt? Laten we dit aan de fotograaf over, met het risico dat de print kwalitatief niet voldoende is. Dit kan slechte reclame opleveren dat afstraalt op het andere aanbod op de site?

Kortom, er zijn nog de nodige vragen over of en hoe we dit gaan implementeren.

Het leek ons leuk om jullie alvast deelgenoot te maken met de ontwikkelingen. Ons idee is om, als we besloten hebben hoe we dit gaan doen, hierover een Webinar te organiseren waarin we e.e.a. kunnen uitleggen en de fotografen kunnen instrueren hoe dit te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *