Geplaatst op Geef een reactie

Fotograferen in Corona tijd

Fotograferen in corona tijd blauwborst

Als gevolg van Corona zit ik, net als velen van jullie, aan huis gekluisterd en zijn fotografie uitstapjes helaas niet meer mogelijk. Fotograferen in corona tijd is dus een aardige uitdaging. Maar gelukkig kunnen we in Nederland nog wel een frisse neus halen. Ik woon in de buurt van het Purmerbos, dus ben nu al 2 maanden lang iedere dag te vinden in het Purmerbos.

En hoe vaker je door het Purmerbos loopt hoe meer je opvalt dat dit eigenlijk een fantastisch bos is met heel veel fotografische mogelijkheden. Zodoende probeer ik nu iedere dag een interessant foto te maken van het Purmerbos en heb hiervoor een apart instagram account geopend (https://www.instagram.com/valentnature/?hl=nl). Ik smokkel wel een beetje want heel soms neem ik een telelens mee omdat je vogels toch echt niet met een i-phone kan fotograferen en heel soms loop ik ook wel eens met mijn telefoon te fotograferen in een ander natuurgebied in de buurt.

Het leuke van iedere dag weer te fotograferen in hetzelfde gebied, is dat je iedere keer weer iets anders moet verzinnen om toch weer een beetje leuke foto te kunnen maken. Dit stimuleert enorm de creativiteit en ik kan het iedereen aanraden om dit eens te proberen.

Ondertussen zijn Herman en ik zereena verder aan het verbeteren en hebben we regelmatig video-calls waarin we bespreken hoe e.e.a. door te voeren op de website. We zijn inmiddels met 8 fotografen actief op zereena. De site is verder geoptimaliseerd voor google search en we zien het bezoek toenemen. Ook op instagram wordt zereena.foto goed bezocht (https://www.instagram.com/zereena.foto/?hl=nl).

Veel fotografie plezier,

Eric Valent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *