Hein Nieuweboer

Deelnemend fotograaf Hein Nieuweboer die zijn fotografisch werkt exposeert in de online galerie

Lid fotocommunity Waterland

Woonplaats: Edam

Het is fijn dat twee mensen van de fotocommunity Waterland het initiatief hebben genomen een website in te richten waarbij de fotografen van de fcw de mogelijkheid hebben zich te presenteren.

Vanaf  2015 ben ik serieus bezig met fotografie. Ik heb diverse cursussen gevolgd bij fotogram Amsterdam en aan verschillende workshops meegedaan o.a. onder leiding van Arnold van der Zee.

Ik heb een voorkeur voor landschap, natuur, macro, en architektuurfotografie.

Overigens fotografeer ik ook graag mijn kleinkinderen als die daar zin in hebben.

Ik fotografeer in Raw, met mijn Nikon D 750 full frame camera. Ik gebruik verschillende lenzen zoals een groothoeklens, macrolens, zoomlens 70-300 mm, 50 mm en mijn allrounder de 24-120 mm.lens van Nikon.

Alle foto’s sla ik op in Lightroom. Dit is mijn digitale  “foto ontwikkelroom”.

Voor het fijnere werk gebruik ik af en toe Photoshop. Ik probeer zo veel mogelijk de realiteit in de foto weer te geven. Geen manipulaties dus.

Ik ben sinds twee jaar persoonlijk lid van de fotobond. Met mijn foto van de pelikaan heb ik bij de landelijke fotowedstrijd van de fotobond brons gewonnen. Ook ben ik meerdere keren in de prijzen gevallen bij de wedstrijden die zijn uitgeschreven door de gemeente voor de gemeentegids.

Inspiratie doe ik o.a. op tijdens mijn “cultuur”reizen naar verschillende steden in Europa. Met name de oude Italiaanse en Spaanse steden zijn fotogeniek.

Ik ben voor een groot deel een autodidact. Naast het lezen van fotoboeken en magazines zoals het blad Zoom en digifoto ben ik ook lid van photofacts academy die vooral op het gebied van fotobewerkingen veel te bieden hebben. Zeker aan te bevelen.

Bekijk het een kleine selectie van het fotografisch werk van Hein Nieuweboer in de fotogalerie.