Herman Kasper

Herman Kasper is deelnemend fotograaf bij zereena en stelt zich hier voor. Bekijk fotografisch werk van Herman Kasper in de online galerie.
Herman Kasper

Primaire kleuren en zonlicht fascineren mij, veel van mijn werk is hieraan gerelateerd. Dit beïnvloed niet alleen mijn manier van kijken maar het is ook in de uiteindelijke presentatie van de foto’s terug te vinden. Mensen fotograferen intrigeert me, vooral vastleggen dat wat je niet direct ziet vormt de continue uitdaging. Op oudere leeftijd worden de portretten voor mij ook steeds intrigerender. Reisfotografie in al haar facetten en Urbex locaties vind ik prachtig. De schoonheid van verval vastleggen, de verhalen bedenken die zich mogelijk hebben afgespeeld boeien me.

Mijn camera is altijd onderdeel geweest van mijn reisbagage en heeft al op veel plekken in de wereld foto’s gemaakt. Daarnaast altijd actief geweest als huisfotograaf en het familiealbum vastgelegd. De laatste 15 jaar is mijn fotografie meer geïntensiveerd en veel energie besteed aan het opdoen van kennis en ervaring. Ik heb cursussen en workshops in fotografie en bewerking gevolgd bij Madelon Dielen te Zwaag, Fotocommunity Waterland te Monnickendam, Hans Schneck te Haarlem en @FotowandelingNijmegen. Momenteel volg ik de opleiding abstracte fotografie van de academievoorabstractefotografie.com. Door het minder actief zijn in het werkproces heb ik nu meer tijd beschikbaar voor fotografie. Sommige van mijn werken hebben gehangen bij Fotostudio Waterland, de bibliotheken van Monnickendam en Edam, de open tuinen dag in Monnickendam en het kantoor van RSWP te Purmerend.

Naast mijn fotografische werken die je kan vinden in de fotogalerie op Zereena, werk ik regelmatig samen met andere fotografen en modellen om mooie producties neer te zetten, portret- en studiofotografie, Urbex trips naar bijzondere locaties en uiteraard reisfotografie op bijzondere locaties. Van mijn reizen schrijft ik blogs, deze zijn te vinden op mijn website Ik hoop dat ik hiermee een indruk van mijn fotografische activiteiten heb gegeven en wellicht ontmoeten we elkaar, on- of offline. Tot ziens en veel kijkplezier op deze site, herman

Bekijk fotografisch werk van Herman Kasper in de online galerie.