Joke Timmer

Joke Timmeris deelnemend fotograaf bij zereena en stelt zich hier voor. Bekijk fotografisch werk van Joke Timmer in de online galerie.
Joke Timmer


Van jongs af aan was ik geïnteresseerd in de natuur. Altijd was ik buiten te vinden. Op 10 jarige leeftijd kreeg ik een camera. Maar niet om de haverklap een nieuw fotorolletje. De lol was er gauw af. Nog steeds ben ik graag buiten. Sporten, Yoga, wandelen en fietsen, natuurlijk met camera.
Toen ik oma werd, dacht ik, nu wordt het tijd voor een echt camera, ipv fotograferen met de iPhone.

Ik heb 25 jaar een eigen hobby winkel gehad. En cursussen gegeven in patchwork/ontwerpen.  
Intuïtief mandala tekenen. Realistisch fijnschilderes met olieverf. Het keert in alles wat ik doe terug. Bij mij gaat het vaak om detail. Zo ook in de fotografie. Hoewel ik haast alle fotografie leuk vind, fotografeer ik toch vaak details, macro,  vooral in de natuur.

Bij foto Blaauw de  beginners cursus gevolgd. Daarna bij Arnold van der Zee de gevorderde cursus en workshops gevolgd. Af en toe een fotoreis.
Lid geworden van photofacts academie en foto communitie Monickendam. Daar heb ik Monique leren kennen, we wonen in het zelfde gezellige Volendam en gaan  er vaak samen er op uit.

Ik fotografeer meestal in RAW, met Fuji X-T2, en bewerk mijn foto’s in LR. Bij CBVfoto.nl heb ik de cursus LR en PS gevolgd.

Bekijk fotografisch werk van Joke Timmer in de fotogalerie.