Modelshoot op een industriële locatie.

Fotograferen op urbexlocaties vind ik prachtig, het verval weet mij altijd weer te boeien. Het fotograferen van mensen heeft altijd weer mijn interesse en de uitdaging aan gaan om iets van de echte persoon weer te geven is altijd weer spannend. Reeds langere tijd loop in met het idee rond om deze beide; urbex en mensen te combineren in 1 foto. Tenslotte lijkt me het leuk om dit uit te breiden tot een langer lopend project, om op verschillende plekken deze foto’s te gaan maken.

Het aantal urbexlokaties in Nederland was al nooit erg groot, maar onder invloed van de huidige onroerend goed markt neemt hier snel af. Uitwijken naar België of Duitsland is de oplossing maar heeft logistieke uitdagingen. Het vinden van een model dat bereid is om over langere tijd hieraan mee te werken is de volgende uitdaging. Gelukkig vond een goede (foto) vriendin dit een interessant project en is bereid om hieraan mee te werken. Het feit dat ze voor en achter de camera staat geeft een extra dimensie aan haar bijdrage.

Een eerste sessie hebben we gedaan op een industriële locatie dicht bij huis. Het ging hier vooral om uit te proberen wat wel en wat niet werkt. Met het resultaat hiervan kunnen we de leercurve voor de volgende shoot op een echte urbexlocatie gebruiken. We hebben een uitgebreide discussie gehad over de kleur van de jurk, fel of meer gedekt. Wast heeft de voorkeur, kijken we naar de locatie of naar het model. Uiteindelijk hebben we het thema uitgewerkt rond contrasten, de grauwe ruwe industriële omgeving afstekend te tegen de kleuren en vormen van het model.

wat wel en niet werkt. Het bleek dat de ruimtes op veel plekken te klein waren voor de ideeën die ik van tevoren had uitgewerkt. Daarnaast bleek het ook spannend te zijn om te werken volgens het moodboard en niet te vervallen in gewoon mooie foto’s maken. Wel heeft dit laatste enkele mooie foto’s opgeleverd; de bijvangst.

Uiteindelijk was het een geslaagde middag; we hebben veel geleerd wat wel en niet kan in dit project en ook de richting die we op willen gaan wordt helderder. En last but not least; het heeft enkele mooie foto’s opgeleverd.

Geef een reactie