Fotoshoot in de Grote Kerk te Edam met Charissa en Ilse.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Portret
  • Bericht reacties:0 Reacties
Het koor van de Grote Kerk.

Een thuiswedstrijd, ik woon 300 meter bij de kerk vandaan. Het is een prachtige locatie en ik heb al langer het idee om hier te fotograferen. Door de Corona beperkingen werd het lastig om dit te organiseren, maar na een afgelasting recent hebben we toch een middag hier in deze prachtige locatie kunnen fotograferen.

De Grote Kerk is de grootste hallenkerk van Nederland en behoort tot de top-100 rijksmonumenten van Nederland. De kerk is onder andere vermaard om haar 32 gebrandschilderde ramen (1602-1627), haar prachtige orgel en mooie Librije.  We kregen de gelegenheid om in de Librije, de Latijnse school en de kerk zelf te fotograferen; voor ons een unieke gelegenheid.

Samen met 2 andere fotografen en 2 modellen; Ilse en Charissa zijn we hier een middag bezig geweest.

Mijn idee was om in de verschillende ruimtes te fotograferen, er gebruik te gaan maken van het aanwezige licht en dit aan te vullen met flitslicht. De verschillende ramen van het gebouw hebben vaak ieder een unieke lichtinval, het licht door de gebrandschilderde ramen is prachtig.

Voor deze gelegenheid heb ik een flitsstatief en een flitsparaplu gekocht en hier uiteraard thuis mee geoefend. Best ingewikkeld om met 2 verlichtingsniveaus te werken in 1 foto; de achtergrond (liefst iets onderbelicht) en het model. 

Al met al een geslaagde middag, een kaart met mooie foto’s en zeker voor herhaling vatbaar.

Herman

In de Latijnse school.
In het koor.
In de Librije
Een gebrandschilderd raam op de achtergrond.

Geef een reactie