Het koninkrijk Elfia te Haarzuilen, 2022.

In april 2022 is het grootste kasteel van Nederland, kasteel De Haar voor twee dagen eindelijk weer het domein voor de magie van Elfia. Twee jaar heeft het geduurd. Het koninkrijk Elfia, het grootste outdoor kostuum evenement van Europa, openbaart zich hier weer. 

Ooit was het kasteel de locatie voor de mooiste bal masque’s van de baron en zijn familie. Nu maken zilte zeemeerminnen, kapseizende kapers, morsige magiërs, venijnige vampiers en jolige jonkvrouwen zich meester van het landgoed.

Het is voor de 3e keer dat ik dit festival, samen met een paar fotovrienden bezoek. We zijn op tijd aanwezig en morgens lopen we wat rond, ieder moet zich weer aanpassen aan de omgeving en het festival. We zijn het niet meer gewend. Maar dit gaat snel en na een tijdje ontwikkelt zich een hele fijne sfeer; ieder is erg blij dat dit weer kan na twee jaar en zet z’n beste beentje voor. Het is half bewolkt met zon, ideaal fotografie weer. 

Ik vind het zelf best wel spannend vandaag; ik ga fotograferen met een nieuwe camera en een nieuwe lens. Ik ben overgestapt op een Sony A7 iii en heb een Sony 85 /f1.8 lens mee.

Met diafragmavoorkeur op de camera, een diafragma tussen 1.8 en 2.2 is het heerlijk werken. De automatische scherpstelling op het oog van het model is werkelijk top; het functioneert prima. Thuis in LR blijken 99% van mijn foto’s scherp te zijn, bij mijn vorige camera haalde ik dat bij lange na niet. Ook heb ik de indruk dat de belichting nu beter, het vraagt minder aanpassingen in de nabewerking.

Vooral rond het kasteel en in de tuin bij de vijver zijn de betere modellen te vinden, het is heerlijk fotograferen hier. De bomen functioneren als een grote softbox. De omgeving is werkelijk prachtig.

Aan het eind van de middag slenteren we weer naar de auto voor de thuisreis, moe en voldaan en met een kaart vol met mooie foto’s 

Dit jaar is er nog een Elfia in Arcen en Castlefest in de Keukenhof. Misschien ga ik nog wel naar een van beide toe. Wie weet tot ziens, het is zeker de moeite waard.

Prachtige modellen weer.
Mooie natuurlijke omgeving.
Mooie combi in wit, model en fluitenkruid.
Zwart wit doet het altijd weer.
Creepy.

Geef een reactie