Portretten bij het Bello festival.

Tijdens de herfstvakantieweek vond bij de Museumstoomtram Hoorn -Medemblik het Bello-Festival 2023 plaats onder het motto ‘The Roaring-Twenties bij Spoor & Tram’. Voor deze gelegenheid kwam een collectie historische voertuigen, rollenspelers en andere historische objecten vanuit het hele land samen, die samen een tijdsbeeld bij de lokaalspoor- en tramwegen in ons land in de jaren 1920 lieten zien.

Om mezelf een focus te geven had ik mezelf de opdracht gegeven minimaal 5 portretten te schieten tijdens een bezoek aan dit festival.

Even aanspreken en contact maken is al voldoende om de toestemming te krijgen voor hat maken van een opname. Vaak werd er ook gevraagd naar de opname en met een e-mailadres is dit eenvoudig te realiseren.

Er liepen verschillende historisch geklede reizigers op het perron, de klederdracht sprong eruit. Ik heb ze binnen in de wachtkamer op de foto gezet.

Ook waren er NS-veteranen met een zwak voor stoomtreinen, een spontane foto ontstond tijdens een gesprek waarin ik vroeg naar zijn achtergrond.

Mensen fotograferen blijft een leuke bezigheid, en portretten maken tijdens een festival een extra uitdaging. Bij elke opname is het onderwerp nieuw, de omgeving anders en de belichting weer verschillend. 

En tot slot, de stoomtram van Hoorn naar Medemblik rijdt regelmatig en is een schitterende mogelijkheid om contact te maken met dit rijdend erfgoed en ook om mooie foto’s te schieten; een aanrader.

Geef een reactie