Een weekend fotograferen in Marrakech.

De traditionele klederdracht op de Djedda EL Fna, de grote markt in de Medina.

Marrakesh, Marokko is een geweldige bestemming voor een weekend fotograferen. De Medina, de oude stad van Marrakesh, biedt veel mogelijkheden om prachtige beelden vast te leggen. De historische wijk is een labyrint van smalle straatjes, drukke soeks (markten) en traditionele architectuur, waaronder ingewikkeld tegelwerk en sierlijke deuropeningen.

Een heerlijke couscouschotel met kip en groente.

Keuken.

Marrakesh, Marokko is erg bekend om zijn rijke en smaakvolle keuken. De stad biedt een breed scala aan eetgelegenheden, van straatkraampjes en informele cafés tot chique restaurants. Enkele populaire gerechten in Marrakesh zijn: Tajine, Couscous, Harira, Mechoui en Pastilla en Muntthee. Deze zoete thee met muntsmaak is het hoofddrankje is in Marokko en de hele dag door wordt geserveerd. We hebben heerlijk couscous gegeten bij een Berber dame; ze sprak zelfs een paar worden Frans en de prijslijst was er op een papiertje geschreven.

Madrassa Ben Youssef met de plek waar de imam staat, de akoestische spot. Vanuit hier is hij overal prima te verstaan.

Bevolking.

Marrakech is de thuisbasis van verschillende historische koranscholen, ook wel bekend als madrasa’s. Deze religieuze scholen zijn in het verleden opgericht om onderwijs in islamitische studies te geven en waren belangrijke leercentra in de islamitische wereld. We hebben Ben Youssef Madrasa bezocht. Deze is gebouwd in de 14e eeuw en wordt beschouwd als een van de grootste en mooiste madrasa’s van het land. 

Eten op de markt.

Bevolking.

Het is een levendige stad met een diverse bevolking. De stad heeft een rijk cultureel erfgoed en is een smeltkroes van Berberse, Arabische en Afrikaanse invloeden. Een van de opvallende kenmerken van de bevolking van Marrakesh is hun traditionele kleding. Zowel mannen als vrouwen dragen vaak traditionele Marokkaanse kleding, zoals djellabas (lange gewaden met capuchon) en kaftans (lange loszittende tunieken). Vooral in de oude stad zie je vaak deze kleding.

Geitenvellen in een leerlooierij.

Leerlooierij.

Marrakesh is ook de thuisbasis van verschillende traditionele leerlooierijen, waar leer wordt behandeld en verwerkt met behulp van eeuwenoude technieken. De leerlooierijen hier behoren tot de bekendste in Marokko en zijn een populaire toeristische bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in lokale ambachten en traditionele industrieën. We hebben hier geruime tijd doorgebracht, er valt veel te zien en te fotograferen,

Huiden schoon schrapen; hard werken.

Een weekend fotograferen in Marrakech; het is een een prachtige plek met mooie mensen, schitterende kleuren en veel fotomogelijkheden. 

Avond in de Medina.

Geef een reactie