Fotowandeling in Amsterdam.

In maart heb ik deelgenomen aan een fotowandeling in Amsterdam van The European Photographers Network een netwerk van West-Europese fotografen. Ze organiseren regelmatig activiteiten in hun eigen omgeving. Deze toer was georganiseerd door Eric Valent. De start was in EYE en achtereenvolgens hebben we het Muziekgebouw, de Walvis en het Sluishuis bezocht.

Het EYE is een prachtig gebouw met architectonische hoogtepunten, een prachtige plek om te fotograferen. Er zijn prachtige plekken zowel binnen als buiten te vinden. Het licht is er geweldig en varieert met de seizoenen maar ook op een dag.

Tijdens de wandeling van het EYE naar het Muziekgebouw is er volop gelegenheid tot straatfotografie, mensen, gebouwen en andere onderwerpen komen in sneltreinvaart voorbij. Het NEMO gebouw werd schitterend weerspiegeld en leverde een prachtige foto op.

Het Muziekgebouw aan het IJ is ook een prachtige locatie voor fotografie, zowel binnen als buiten. Dit doorkijkje is een combinatie van beide.

De Walvis is een pand in Amsterdam-Oost. Het gebouw werd neergezet bij de herontwikkeling van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam in de jaren negentig. Een unieke plek om te fotograferen, een foto op de binnenplaats suggereert de buik van het dier.

Het Sluishuis, bij de ingang van IJburg, is een van de iconen van Amsterdam.  Het pand is ontworpen door de wereldberoemde architect Bjarke Ingels.

De eerste activiteit van The European Photographers Network, erg leuk om te doen en veel leuke mensen ontmoet. Ik hoop dat er nog veel zullen volgen.

Herman

April 2023

Geef een reactie