Gezichten van Zuid Thailand.

Tijdens mijn recente reis in het Zuiden van Thailand was mijn focus het fotograferen van mensen op straat. Meestal vroeg ik eerst toestemming voor het maken van een foto. Ik vond het opvallend hoe gemakkelijk de mensen daar mee instemmen en vaak ook willen meewerken aan een mooie opname. Na afloop liet ik ze bijna altijd een mooie opname zien, dit werd met een brede lach bekeken.

Deze foto maakte in van een Thaise massage dame in Krabi, ze zat op straat te wachten op de volgende klant. Op de achtergrond lopen de schippers van de long-tail boten die de toeristen naar Raily-beach varen. Met een diafragma van 3.2 is de achtergrond nog vaag te zien en geeft een invulling van de omgeving.

Papa is in Thailand een eretitel voor oudere mensen. Deze man runde, samen met zijn vrouw een koffie corner in Old Town Ko Lantha. We hebben hier een paar keer koffiegedronken en met hun gepraat. Een foto is dan ook bijna een logisch gevolg en bevat herinneringen. Leuk dat de achtergrond nog vaag meekomt op deze opname.

Deze mag zat onderuitgezakt op zijn stoel tussen de spullen van het magazijn. We zijn hier in de Chinese wijk van Bangkok, een geweldige fotografische locatie waar de onderwerpen en ook de foto’s voor het opscheppen liggen.  Op deze foto heb ik de achtergrond goed meegenomen, heeft geeft de rommelige omgeving aan, een contrast met de relaxte man die rustig op zijn stoeltje zit en naar het verkeer op straat kijkt.

Van mijn straatportretten in Thailand heb ik een YouTube filmpje gemaakt.

Tenslotte vond ik het erg geslaagd om een onderwerp voor mijn fotografie te hebben tijdens deze reis; het geeft focus en door op een onderwerp te richten kon ik mezelf ook verbeteren.

Ik ben wel benieuwd naar je feedback op mijn Thaise straatportretten.

Maart 24

herman

Geef een reactie