Ontdek de menselijke schatten van Maleisië.

Een Reis door de Gezichten van het Verre Oosten. Tijdens mijn recente reis door het Verre Oosten was mijn fotografische focus: het vastleggen van personen door de lens van mijn camera. Er is iets magisch aan het fotograferen van de pure uitdrukkingen van mensen die ik op straat ontmoet. Elk gezicht vertelt een uniek verhaal, en ik heb Maleisië verkent door middel van spontane, hartverwarmende portretten. Vergezel me in deze visuele reis terwijl ik gezichten van Maleisië vastleg en de verhalen achter deze opnames ontrafel.

De hartelijke suppoost van de Maoïstische tempel in Malakka vroeg ik om een foto. Zijn prachtige grijze sikje trok direct mijn aandacht. Hij vertelde over zijn vrijwilligerswerk na zijn pensionering, vooral gericht op het begeleiden van bezoekers in de tempel. Tijdens ons gesprek deelde hij het interessante verhaal achter de imposante klok in de tempel. Het bleek een geschenk van de stad Delft aan Malakka te zijn, een verrassend Nederlands tintje in deze Aziatische omgeving.

Langs de rivier in het oude stadscentrum van Malakka stuitte ik op twee lokale dames die elkaar fotografeerden. Na wat kijken vroeg ik of ik mee mocht doen. Met enthousiasme stemden ze toe en poseerden graag. Ik deelde deze foto later met hen en ontving later een hartelijke reactie.

Op Penang, vooral in George Town, neemt de stedelijke ontwikkeling toe, waardoor een oud vissersdorp langzaam verdwijnt. Vanuit een groot hotel kijk je door het raam direct op de hutjes waar vissers leven; het contrast is frappant. Op het strand, omringd door zee en bootjes aan de ene kant en vissershuisjes aan de andere, trof ik een man aan. Rustig zittend, verdiept in een verkreukelde krant, leek hij zich te isoleren van de wereld om hem heen.

Op Langkawi bevindt zich het Taman Agroteknologi instituut, waar bezoekers een rondleiding door het park kunnen krijgen en meer te weten komen over diverse gewassen. Temidden van de ananasvelden zag ik een medewerker die druk bezig was met het installeren van een irrigatiesysteem. Hij werkte graag mee aan het maken van een foto.

Opvallend vond ik het gemak waarmee mensen meewerken aan het maken van een foto. Ik heb eigenlijk geen negatieve ervaringen gehad. Ook onderling worden er veel opnames gemaakt en gedeeld op social media. Al met al was het erg leuk om deze foto’s te maken.

Geef een reactie