Geplaatst op Geef een reactie

Technische en economische ontwikkelingen, Webinar.

Afgelopen week hebben we een nieuwe plug-in op de site geladen, deelnemende fotografen hebben nu zelf de mogelijkheid om hun foto’s te uploaden. Daarnaast worden de foto’s in hun eigen format en niet meer in een vierkant. Tenslotte hebben Eric en Herman de prijzen van de afdrukken aangepast.

Techniek Afgelopen week hebben we de mogelijkheden van de site uitgebreid, het is nu mogelijk dat deelnemende fotografen hun eigen foto’s uploaden en hun eigen prijs bepalen van de werken die ze aanbieden. Dit geeft veel meer mogelijkheden, het is nu ook mogelijk om foto’s gedurende het jaar zelf te vervangen; verwijderen en aanvullen kan nu door de fotograaf zelf. Dit 

Commercie We zitten te zoeken naar mogelijkheden om de site commercieel aantrekkelijker te maken; hoe verkopen we meer kunstwerken? Vergelijking met ander aanbod op internet leert ons dat de prijs van €150 aan de hoge kant is, dit kan alleen worden gerealiseerd met verkoop binnen bestaande netwerken. Dit door de fotograaf zelf. Daarnaast denken we dat de kwaliteit van ons aanbod ook te wensen overlaat. We zien op vergelijkbare sites kwalitatief betere foto’s. 

Concreet hebben we (eric en herman) besloten om hierop in te spelen. De prijzen van onze foto’s hebben we verlaagd naar €99,– voor een canvas van 70 x 100 cm 

Daarnaast zijn we naar onze foto’s aan het kijken en gaan / of hebben de mindere kwaliteit eruit halen en vervangen door betere. (kill your darlings!!) Een belangrijk argument is ook dat we gaan kijken naar de verkoopbaarheid van een foto; gaat iemand dit überhaupt aan de muur hangen?

Social Media. Momenteel hebben we ongeveer 150 volgers op Instagram en krijgen elke dag 20-50 likes op een foto die we hier laten zien.

Uiteraard zitten we te zoeken naar groei van beide aantallen. Hiervoor hebben we een aantal ideeën ontwikkeld:

  • We vragen aan deelnemende fotografen om de post op ons instagram account te reposten op hun eigen instagram account.
  • We vragen de deelnemende fotografen om onze post op instagram te liken!
  • Elke dag plaatsen we de foto van de dag op FB, de vraag aan deelnemende fotografen is om deze te liken en te re-posten.

Hiermee beogen we een veel groter netwerk mee te bereiken.

Webinar We gaan een Webinar houden om bovenstaande door te spreken, het is bedoeld voor deelnemende fotografen maar ook voor andere geïnteresseerden. Er komen genoeg onderwerpen aan de orde om het interessant te maken.

Deze keer gaan we zoom gebruiken, dit om de inlogproblemen van vorige keer te omzeilen.

Het Webinar is woensdag 22 april om 20.00 uur

De link hiervoor is

https://us04web.zoom.us/j/73920498935pwd=SVVXTEQ3UGdjWnQ4YjdWcDRjdHBUQT9

Meeting ID: 739 2049 8935

Password: 009487

Werkt alleen als je een camera en microfoon hebt op je laptop of desktop. Tegenwoordig hebben bijna alle laptops en desktops dat.

Als je al ZOOM hebt:

Kun je met meeting ID en wachtwoord meedoen of de link aanklikken en daarna gaat het vanzelf.

Als je nog geen ZOOM hebt:

Moet je de link aanklikken, vervolgens wordt je gevraagd om ZOOM op je PC te installeren (dat is alleen een klein programmaatje om deel te kunnen nemen). Doe dit en klik verder aantal keer op OK en/of join (is bij iedere laptop weer net wat anders). Als het niet lukt, heb je hieronder een fimpje hoe je aan ZOOM kan deelnemen met ook wat uitleg over ZOOM.

PS. Wellicht een goed idee om even een berichtje (mail – app) te sturen aan eric of mij, we weten dan dat je deelneemt. Tot woensdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *