De Zaanse Schans in Corona tijd.

De molens aan de Zaan.

Fotografie in Corona tijd heeft zo zijn beperkingen; gelukkig zijn er mogelijkheden om actief deze hobby te blijven beoefenen.

Fotograferen.

Fotograferen is Corona tijd valt tegen; ik mis vooral de interactie met andere fotografen. Samen fotograferen en samen naar foto’s kijken en daarover discussiëren heeft meerwaarde voormij. Veel hiervan is in de lock-down niet meer mogelijk en het beperkt me ook in het creatieve proces. Ik moet mezelf dwingen om actief op pad te gaan met mijn camera en foto’s te maken. Gelukkig blijft landschapsfotografie mogelijk, alleen of met een andere fotograaf blijft dit mogelijk.

Zaanse Schans.

Recent heb ik afgesproken om met Susan te fotograferen op de Zaanse Schans, een plek waar we beide al vaker zijn geweest. Elk nadeel heb z’n voordeel; om een beroemde filosoof te citeren. Het voordeel van de huidige lock-down is dat een locatie als de Zaanse Schans, normaal lopen hier hordes mensen rond, bijna geheel verlaten is. Geen Chinezen en Japanners die snel een excursie naar de Zaanse Schans maken en geen hordes toeristen die op de parkeerplaatsen voor het Zaans Museum uit de bus stromen en niet weten hoe snel ze met hun selfiestick de buurt onveilig moeten maken.

Binnentuin.

Prachtige lokatie.

Aan fotografische mogelijkheden geen tekort hier; molens, musea, winkels, landschappen, architectuur en water zijn volop aanwezig.

Het was half bewolkt weer, licht en schaduw creëren een continu veranderend beeld waarin het eenvoudig is boeiende foto’s te maken.

Mijn foto’s hier heb ik gemaakt met 20 en 50 mm prime lenzen. Ik pak deze de laatste tijd steeds vaker, mijn zoom van 24-70 mm heb ik vandaag zelfs thuisgelaten. Het vaker wisselen van lens neem ik op de koop toe. 

Huisjes met bijzondere gevels.

Thuis heb ik de foto’s in LR bewerkt en een beperkte selectie overgehouden. De rest ook definitief verwijderd van mij harde schijf.

Resumerend vond ik het een geslaagde middag; ik heb weer gefotografeerd en kijk met plezier terug op mijn foto’s.

Ben trouwens wel benieuwd naar jouw feedback op deze opnames.

Heb jij de laatste tijd gefotografeerd, ben wel benieuwd naar je ervaringen hierover in corona tijd.

herman

Geef een reactie