Documentaires en films over fotografie.

Ik hou van een goede fotografie documentaire, en er zijn er genoeg te vinden; op Netflix en op Youtube.  In deze Corona tijd, met al z’n beperkingen een prima manier om je verder te ontwikkelen. Films bieden een prima manier om kennis eigen te maken van je favoriete onderwerp. Er is een groot aanbod, van educatief tot eye-opener en alles wat er tussen ligt.

Zelf heb ik veel geleerd van educatieve film(pjes) over fotograferen en bewerken; kennis die direct toe te passen is in de praktijk.

Voor het opdoen van Inspiratie is het ook een prima methode.

Laten we kijken naar enkele van de beste documentaires en educatieve filmpjes hier.

The B-Side: Elsa Dorfman’s Portrait Photography

Haar carrière omvat meer dan 50 jaar en in deze fotografiedocumentaire neemt ze je er stap voor stap mee doorheen. Dorfman deelt haar passie voor grootformaat polaroid en legt uit waarom ze zo van het medium houdt. Verwacht aangrijpende verhalen over haar carrière, evenals een etalage van enkele van haar vroege werken. Het is een fascinerend horloge, dat je moet zien.

Tales by Light.

https://www.youtube.com/watch?v=zmegZSlJX0M&feature=emb_logo

Tales by Light is een fotografiedocumentaire op Netflix, verspreid over drie seizoenen. De show, ontwikkeld door Canon en National Geographic, volgt fotografen over de hele wereld terwijl ze verschillende omgevingen en verhalen vastleggen. De show omvat fotografen zoals Art Wolfe, Angela Scott en Eric Cheng, plus tal van anderen. Je kunt een blik kunnen werpen op hoe de professionals stammen, het zeeleven en de natuur fotograferen. Dit programma is zeker waardevol en het bekijken zeker waard.

Street Photography by Joel Meyerowitz, 1981.

Geïnspireerd door het zien van Robert Franks werk, stopte Meyerowitz in 1962 met zijn baan als art-director bij een reclamebureau en ging hij de straten van New York City op met een 35 mm camera en kleurenfilm. Meyerowitz schakelde in die tijd ook over op groot formaat gebruikten vaak een 8 × 10 camera om foto’s van plaatsen en mensen te maken. Zijn visie vind ik erg interessant en leerzaam.

Annie Leibovitz.

https://www.youtube.com/watch?v=LzMVSldl0Rc

Annie Leibovitz is een bekend Amerikaanse portretfotografe. Interessant om kennis te nemen van haar visie en manier van werken. 

Dit is uiteraard maar een miniem deel van het beschikbare aanbod, er is veel meer.

Ik ben dan ook vooral benieuwd waar jij naar kijkt, waar haal jij je inspiratie en kennis vandaan. Wil je dit met me delen hier?

herman

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Eric

    Leuk Herman, ik ga zeker kijken. Ik kijk zelf regelmatig naar YouTubes van Matt Granger.

Geef een reactie