Fotoshoot in de Broerenkerk.

De Broerenkerk.

De Broerenkerk in Bolsward is een uniek gebouw. Het bebouw dateert vanuit de 13e eeuw en is diverse keren verbouwd. Het oudste gebouw van Bolsward kreeg bij de laatste restauratie in 2006 een glazen overkapping. Hierdoor is de lichtval en de snel veranderende licht in het gebouw uniek. Een uitdaging voor fotografen om hier mooie foto’s te maken. Samen met een paar modellen en een aantal prachtige jurken is de setting van de shoot compleet.

De shoot is een initiatief van teektoe; Kayleigh en Rick hebben dit event perfect georganiseerd.

De Broerenkerk heeft prachtige grote ramen, deels nog gebrandschilderd. Het dak is van glas. De lichtinval is werkelijk schitterend. Het is licht bewolkt en on en wolken wisselen elkaar of. Het lijkt alsof we in een grote softbox aan het fotograferen zijn. 

Jolien staat bij deze foto naast een kolom en rechts van haar is de ruimte van de kerk met op de achtergrond een raam met een doorkijkje naar buiten. Het licht, met de vorm van een raam, valt op de muur en op de kolom achter haar. Het licht op de jurk varieert van licht tot schaduw en haar gezicht wordt indirect verlicht.

Danique staat met de rug naar een raam waar het zonlicht door valt. Dit licht verlicht deels haar prachtige jurk en het haar.  De schaduw van Danique is op de grond te zien. De lichtval op het model vind ik zelf prachtig en mooi gebalanceerd.

Bij Caydee maak ik gebruik van de aanwezige details. Ik heb haar plaats laten nemen in een nis en de haar lijnen laten samenlopen met die van haar omgeving. Haar jurk harmonieert ook met haar omgeving qua kleur, het contrast zit in haar fijne jurk en de ruwe omgeving.

Een prachtige fotoshoot op een geweldige locatie met mooie modellen in prachtige outfits. Ik heb me prima vermaakt en een fijne dag gehad.

Geef een reactie