Straatfotografie langs de Donau.

Zoals in een vorige blog reeds gemeld heb ik recent een fietstocht gemaakt langs de Donau en een aantal dagen langs deze rivier gereden. Straatfotografie was een van de onderwerpen, ik wil er hier wat van laten zien. 

De reis liep van Roemenië, naar Duisland. Om logistieke reden had ik slecht mijn Nikon FX met een 50/1.8 lens mee. Alle foto’s heb ik hiermee gemaakt. Onderwerpen liggen voor het oprapen tijdens zo’n reis; focus aanbrengen is de uitdaging. Naast de nodige overzichten, landschappen, heb ik vooral details proberen vast te leggen. Zaken die me opvielen en waarvan ik vond dat ervoor ik kon afstappen, mijn camera pakken, instellen en een of meer foto’s pakken. En thuis was het ook interessant te zien, nu ik de nodige afstand had, welke foto’s konden blijven.

Ik vind het interessant om er een paar foto’s uit te halen en te verbinden, zodat ze samen een verhaal maken. Selecteren naar onderwerp als landschap, urbex, straatfotografie, flora en fauna zijn mogelijkheden. Vorige keer heb ik aandacht besteed aan urbex, deze keer wil is de straatfotografie uitlichten. Ik heb 3 foto’s geselecteerd, alle zijn ze omgezet naar z/w en hebben als gemene deler het scherm van de telefoon of computer. 

De foto’s zijn achtereenvolgens in Servië, Slovenië en Duistland gemaakt. Frappant om te zien dat er ondanks de culturele verschillen grote overeenkomsten tussen mensen op straat en hun gedrag te zien zijn.

oktober 2021

herman

Geef een reactie