Vintage vliegtuigen.

Fokker D 21

Oude vliegtuigen vanuit WO II verheugen zich in een grote belangstelling. Vrijwilligers werken mee aan het onderhoud van deze oude kisten en er wordt ook regelmatig mee gevlogen. 

Egmond Vintage Wings te Hoogeveen is een club waar veel oude toestellen onderhouden worden en er regelmatig mee gevlogen wordt

De lijst met authentieke vliegtuigen is lang; van een Fokker D.21 uit 1936 en een Fairchild PT-26a uit 1943 tot een Klemm 35D uit 1940

Egmond Vintage Wings werkt nauw samen met de ATN Aircraft Division B.V. gevestigd op Hoogeveen Airport.De monteurs zijn vrijwilligers en werken nauw samen met de gecertificeerde monteurs van de ATN Aircraft Division B.V.

Naast het onderhoud en restauratie komen er ook regelmatig uitdagingen voorbij op het gebied van aanpassen van de techniek en/of constructie om het vliegtuig luchtwaardig te houden. Hiermee wordt voorkomen dat de alleen maar showroommodellen worden en er niet meer mee gevlogen wordt.

Cockpit

Regelmatig stijgen deze oude toestellen op in Hoogeveen. Ook worden er luchtshows mee gevlogen.

We zijn erin geslaagd om naar deze unieke club met historische vliegtuigen een foto excursie te organiseren. We kunnen misschien zien dat de Fairchild PT 26a uir 1943 proef gaat draaien buiten; zeker goed voor een paar schitterende foto’s. Daarnaast hebben ze toegezegd dat er 2 personen aanwezig zijn voor uitleg en begeleiding.

Kortom; alle ingrediënten voor een geslaagde fotosessie zijn aanwezig.

Meer detail zijn te vinden op zereena.nl/evenementen

Misschien dat Corona-beperkingen nog roet in het eten kunnen gooien, maar dan wordt er zeker een nieuwe datum gepland.

herman

Geef een reactie