Vooruitkijken; onze plannen voor 2021.

Het is half oktober als we dit schrijven. Recent hebben we gekeken waar we nu staan met Zereena, heeft het gebracht wat we voor ogen hadden? 

Daarnaast hebben we overlegd wat onze plannen voor het komende jaar zijn. Graag willen jullie hiervan deelgenoot maken.

We zijn Zereena in het voorjaar van 2020 gestart met het idee om via deze site hoogwaardige foto’s beschikbaar te stellen voor een groter publiek en deze ook te verkopen. Ondertussen publiceren 8 fotografen hun beste werk hier en dragen bij in de kosten. De prijs van de foto’s hebben we ondertussen teruggebracht tot iets meer dan kostprijs. Via Facebook en Instagram is en wordt bekendheid gegeven aan de site. De bezoekersaantallen van de site zijn alleszins redelijk, het aantal unieke bezoekers neemt elke maand verder toe. Nu, een half jaar later, constateren we dat we 1 foto verkocht hebben. De conversie van bezoekers naar kopers wil niet vlotten. 

Helaas is dit niet voldoende om de kosten te dekken en heeft het ons zeker niet gebracht wat we ervan verwacht hebben. Aanleiding om ons besluit te heroverwegen. 

We hebben besloten om een aantal aanpassingen door te voeren. 

Het huidige plan is om voor komend jaar de verkoop los te laten en de site (voorlopig) terug te brengen naar een portfolio voor Eric en Herman. De blogfunctie blijft ook intact en biedt ons de mogelijkheid interessante onderwerpen te delen. 

Het werk van de andere fotografen wordt eind december verwijderd. De komende periode worden de resterende foto’s gepost op Instagram.

Het is altijd jammer als een plan niet slaagt, maar de feiten spreken hiervoor zich. De nieuwe opzet biedt ook weer kansen en nieuwe initiatieven kunnen altijd weer worden toegevoegd. We blijven open staan voor samenwerking op fotografisch gebied.

Oktober 2020

Eric en Herman

Geef een reactie