Je bekijkt nu Een ontdekkingsreis door verlaten stedelijke geheimen van Maleisië

Een ontdekkingsreis door verlaten stedelijke geheimen van Maleisië

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Urbex
  • Bericht reacties:0 Reacties

Welkom bij een ontdekkingsreis door de verlaten stedelijke geheimen van Maleisië. Ik duik in de mysterieuze schoonheid van vergeten gebouwen en luister naar de verhalen die ze fluisteren. Urbex in Maleisië wacht op, laat de avonturen beginnen!

De combinatie van intense hitte en hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat verlaten gebouwen hier snel verweren. Deze omstandigheden creëren echter prachtige vormen en kleuren. Het is werkelijk een genot om te ontdekken wat deze omgeving aan schoonheid te bieden heeft.

In Maleisië worden overdekte voetpaden veelvuldig langs gebouwen aangelegd, niet alleen als beschutting tegen de overvloedige moessonregens, maar ook om verlichting te bieden tegen de verzengende zon. Deze voetpaden, gekenmerkt door prachtige ronde bogen, zijn vaak niet alleen architectonische schoonheden, maar worden juist in hun vervallen staat nog schilderachtiger. Ze vormen een boeiende combinatie van functionaliteit en esthetiek, waar het weer en de tijd zich in elke boog weerspiegelt.

Verlaten gebouwen in Maleisië worden rap overwoekerd door een weelderige vegetatie; bomen en planten nemen al snel het terrein over. De samensmelting van de strakke lijnen van een pand met de ogenschijnlijk grillige groei van de natuur levert boeiende beelden op. Daarnaast ondergaat het kleurenpalet een transformatie, waarin de natuurlijke tinten de hoofdrol gaan spelen en vaak een uniek schouwspel creëren. De symbiose tussen architectuur en de kracht van de natuur biedt een uniek plaatje dat de veranderende dynamiek van verlaten plaatsen in Maleisië onthult.

Verrotte trappen in verlaten panden vormen vaak ware kunstwerken. In deze vervallen ruimte prijkt een scheefhangende trap, onder door een halfopen zolder. Zonlicht sijpelt binnen door de ramen en vanuit dezolder, waardoor de trap op een unieke manier wordt belicht. De hangende luchtwortels van de vegetatie voegen een organisch element toe aan het beeld, waardoor een uniek plaatje ontstaat. Het doorkijkje in het linker raam voegt prachtig de status van het pand toe, waardoor dit vergeten stukje geschiedenis tot leven komt. Een prachtig plaatje; elke trede en elk raam vertelt een verhaal.

Ten slotte, een laatste opname: lijnen en kleuren in een verweerd gebouw. Luiken gesloten, stucwerk afbladderend, en graffiti al aanwezig. Na verloop van tijd, wanneer de tand des tijds zijn tol eist, zullen hier opnieuw prachtige foto’s te maken zijn. Urbexen in Maleisië was een waar genoegen. Hoewel ik slechts een klein deel heb gezien van de prachtige panden hier, blijft er nog genoeg over voor een volgende keer. Ik kijk ernaar uit om hier terug te keren.

Ter info nog een paar sites met meer info over urbex in Maleisie.

Deze geeft info over urbex in en rond LualaLumpur

Deze site geeft meer info over urbex en achtergronden in Maleisie

Geef een reactie