Urbex fotografie op de Peloponnesos.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Urbex
  • Bericht reacties:0 Reacties
Dashboard van een stoomlocomotief (tandrad, smalspoor)

Tijdens een recente reis door de Peloponnesos heb ik de nodige urbex plekken gezien en gefotografeerd. Grieken zijn op zoek naar een beter leven elders en trekken de deur achter zich dicht. Dit patroon bestaat vanuit de oudheid tot nu toe; bij crisis of oorlog is dit het patroon. Als gevolg hiervan staan complete dorpen leeg en zijn er veel vervallen panden te zien.

Oude smalspoor stoomlocomotieven.

Bovenstaande foto’s zijn genomen in Diakopto, een dorpje aan de Golf van Corinthe. Diakopto ligt aan het begin van de smalspoorlijn, die door de Voraikos kloof loopt en eindigt in Kalivrita. Tegenwoordig wordt de lijn bereden met moderne tandrad treintjes met dieselelektrische aandrijving.

Op de foto’s zijn de stoomlocomotieven te zien, er staan er een aantal achter elkaar, samen met de bijbehorende rijtuigen. 

Een verlaten villa.

Midden in Leonidio, een stadje aan de Argolische Golf, stond dit leegstaande pand. De ruime tuin eromheen was ook vervallen. Wel waren de deuren van goede sloten voorzien en het was niet mogelijk om binnen te komen. Wel door de ramen nog wat details kunnen vastleggen, zoals onderstaande foto.

Een lege houten kist.

In datzelfde dorpje stond dit verlaten pand, goed dichtgemaakt en zo te zien al een aantal jaren in verlaten staat.

Urbexpand.

De volgende foto is gemaakt in een verlaten pand in Kaiafas, aan de westkant van het eiland. Het was een verlaten ziekenhuis of inrichting; de bedden en de kasten stonden er nog. De ramen en de deuren waren verdwenen. Opvallend vond ik dat er weinig tot geen graffiti aanwezig was. Het meest opvallende detail was het onderstaand register waarin mogelijk patiënten zijn geregistreerd. Uiteraard in Grieks, ik kon het niet ontcijferen.

Er zijn veel Urbex locaties op de Pelopenossos. Was ik het gezien was de bijvangst op onze route. Lokaal is veel kennis aanwezig van locaties, die vaak goed toegankelijk zijn. Zo zijn er complete lege dorpen aanwezig.

Geef een reactie